Onze gasten

De vaste gebruikers van de Postkoets

Sport & Recreatie

Handboogvereniging Wilhelmina Horn

Handboogvereniging Wilhelmina is opgericht op 9 augustus 1894 en is daarmee een van de oudste verenigingen in Horn. Wij hebben onze schietbanen in “De Postkoets” in Horn waar wij schieten op 18 of 25 meter. De trainingen zijn op woensdagavond en de zondagochtend. In de Postkoets hebben wij schietbanen waar camera’s op de banen zijn gericht. Iedere baan heeft een eigen camera die wordt uitgezonden op Tv’s. Hierdoor kan iedereen goed zien wat er wordt geschoten tijdens de training of wedstrijd.

Naast schietbanen binnen hebben wij ook een buitenbaan in Horn waar geschoten kan worden tot 90 meter. Wilhelmina is aangesloten bij Limburgse handboogbond “Gezellig Samenzijn” waar wordt geschoten met het 1-pijl systeem. Het hele jaar door schieten wij op toernooien in onze regio. Daarnaast hebben in de winterperiode een eigen onderlinge competitie voor de jeugd en schutters. Handboog is een sport voor jong en oud, voor dames en voor heren. Handboogschieten is een teamsport en individuele sport. Als team schiet je met een zestal op toernooien waar je ook persoonlijke prijzen kunt winnen. Als individueel probeer je steeds je eigen grenzen te verleggen om een zo hoog mogelijke score neer te zetten. Binnen onze vereniging staat niet alleen de prestatie maar zeker zo belangrijk de gezelligheid voorop.

Degene die kennis wil maken met deze sport begint uiteraard niet op 18 of 25 meter maar op 10 meter. Al snel leer je onder deskundige begeleiding de kneepjes van het boogschieten stap voor stap. Wij hebben twee trainingen per week in De Postkoets.
Woensdagavond van 19.00 – 22.00 uur (Jeugdtraining van 19:00 – 20:00 uur)
Zondag van 10.30 – 12.30 uur.

Wil je weten of de handboogsport iets voor jou is? Loop dan gewoon even binnen tijdens onze trainingen. Als wij geen wedstrijd hebben, zijn er altijd wel leden aanwezig die je iets over deze fantastische sport willen vertellen. Onze vereniging heeft een aantal bogen beschikbaar waarmee je meteen een pijl kan schieten.

Gebruikers

Kunst & Cultuur

Toneelgroep Spelenderwijs

Toneelgroep Spelenderwijs is een toneelvereniging die is opgericht in 1978 en haar thuishonk heeft in de Postkoets. De club telt ongeveer 25 leden en speelt zet elk jaar een avondvullende voorstelling op de planken.

Meestal is dit in de Postkoets, maar soms ook buiten op locatie zoals in 2018 tijdens de graafschapsfeesten bij kasteel Horn. Daarnaast worden er ook tussendoor kleinere producties gedaan zoals een éénakter of kleine stukjes tijdens een theaterroute. Spelenderwijs speelt meestal komische stukken in het Häörs dialect maar er worden ook serieuzere stukken gespeeld. Behalve toneelspelen is Spelenderwijs betrokken bij de intocht van Sinterklaas en verzorgen wij de grime op de Bonte Avonden van de Sjaopsköp.

Contactpersoon van toneelgroep Spelenderwijs is Bert Vergoossen, tel 582004. Kijk voor meer informatie op de website of volg Spelenderwijs op Facebook

Toneelgroep spelenderwijs

Kunst & Cultuur

Gemengd koor Animato

Vanaf de oprichting is de gekozen naam ANIMATO in ere gehouden; het koor dat al jarenlang gemiddeld 55 leden telt, zingt nog steeds enthousiast en met heel veel plezier.

Onze dirigente Veronika Peerboom is met haar bezielende deskundige persoonlijkheid het uithangbord en visitekaartje van ons koor. Zij weet het koor met haar enorme enthousiasme en humor te inspireren en zorgt mede voor een “geanimeerde” repetitieavond. Zowel tijdens als na de repetitie is er een ontspannen familiare sfeer. Potentiële nieuwe leden worden zeer gastvrij ontvangen, en zij ervaren het koor als een warm bad.

Informatie:

  • Via secretariaat: info@zangkoor-animato.nl
  • Op de website zangkoor-animato.nl krijgt u een indruk van het koor en vindt u verder een greep uit het zeer gevarieerde brede repertoire. Tevens vindt u hier contactgegevens voor verdere informatie.
  • Ook via Facebook kunt u aanvullende informatie vinden over ons koor.

Ledenbestand:

De aanstekelijke klanken van het koor zorgen niet alleen voor leden uit Horn, maar ook uit de wijde omtrek vanuit beide kanten van de Maas: Roermond, Herkenbosch, Neer, Haelen, Baexem, Heythuysen, Beegden, en zelfs uit Linne en Maasbracht komen elke woensdagavond vrolijk gestemde zangers en zangeressen repeteren in de Postkoets in Horn, van 20.15-22.15 uur.

U bent van harte welkom!

animato logo

Kunst & cultuur

Myouthic

Myouthic verzorgt muzieklessen in de Postkoets, onder anderen voor leerlingen van harmonie “De Drie Horens“.

Naast blaasmuziek kun je bij Myouthic óók terecht voor (gesubsidieerde) lessen blokfluit, gitaar, piano/keyboard, viool, drumles etc. We verzorgen muziekonderwijs in een werkgebied van Peel en Maas tot aan Beek in samenwerking met gecertificeerde muziekdocenten en de gemeenten. Naast muzieklessen verzorgen we er ook kunst en cultuur projecten op scholen, vaak samen met andere partners.

Stichting Myouthic heeft geen winstoogmerk, voldoet aan alle kwaliteitsnormen, is lid van Brancheorganisatie Cultuurconnectie en gecertificeerd door certificeringsorganisatie CBCT.

mytouthic centrum voor kunst en cultuur

Limburgs Vrouwennetwerk

ZijActief Horn

ZijActief Horn bestaat sinds 1931 en is een actieve vereniging voor vrouwen van alle leeftijden.

Wij bieden onze leden een gevarieerd programma waarin ONTMOETEN, ONTSPANNING en ONTPLOOING centraal staat. Samen met vrouwen uit je omgeving deelnemen aan een breed scala aan activiteiten, informatieavonden over de meest uitlopende onderwerpen, culturele en culinaire activiteiten, workshops en interessante excursies. Vaste onderdelen zijn jaarvergadering, Sinterklaaskien en kerstviering.

Tijdens de zomerpauze wordt er elke dinsdagavond (19:00 uur) gefietst.
Doel van dit alles: Elkaar leren kennen, gezellig even stoom afblazen en de accu weer opladen voor een nieuwe dag.
Onze vaste verenigingsavond is maandagavond, aanvang 19:30 uur
Van al deze activiteiten wordt u op de hoogte gehouden door publicaties op de website van www.häör.nl en op zijactieflimburg.nl afdeling Horn, ook kunt u ons vinden op facebook.

De contributie bedraagt € 35,00 per jaar.
Verder is er binnen ZijActief Horn de gym club “Kwiek en Fit” actief.
Op woensdagmorgen tussen 11.00 – 12.00 uur wordt er gegymd in MFC “De Postkoets”. Er is plaats voor 25 dames en de contributie bedraagt 2 x € 30,00 per jaar.

Coördinator is Mattie Daamen, tel. 0475-581779, e-mailadres: mattie@daamenhorn.nl

Voor meer informatie over ZijActief Horn kunt u contact opnemen met:
Toos Linssen, tel. 0475-582452
Nellie Mertens, tel. 0475-581944
via mailadres: zijactiefhorn@gmail.com

ZijActief Horn

Carnavalsvereniging

Bacchusklup Haor

Op ‘nne verlòre zunjigaovendj örges nao de kirmis van 2009 zoote ’n deil men biejein op häör vaste plek biej kefee Wat en Halfwat op de Dörpsjtraot. Ze kalde äöver de Vastelaovendj en vonje ’t jaomer det er zo weinig te doon woor väör de get aojere jeugd oet ’t dörp. Väöl ginge d’r mèt die daag richting Remunj. Zou ’t neet sjoon zeen as wae in eige dörp get organiseerde. Nao de neudige pilskes kwame de meist gekke ideën väörbiej. Ein van de men dae waal ’s väör zien werk biej feestjes in Remunj kwoom, kwaam oeteindelik mèt ’t winnende idee. Waorom beginne wae neet òs eige Bacchusklup? In ’t begin werde d’r get gelache mèt dit idee maar wie later op de aovendj wie sjooner ze ’t vonje. In de waeke daonao ginge de oprichters aan de sjlaag. D’r wirde get technische luuj, ‘nne financiele sjlummerik mer auch get dwaze väör de sjtomme kal biej gevraogd. Toen koste ze aan de gang. Op ‘nne geheime vergadering in Nunhem besjlaote ze om Sam als eerste Bacchus te vraoge. Op 28 november 2009 waas ’t zo ver en wirde Bacchus Sam 1 ( toen nog op ’n besjeide mèneer) oetgeroope. Vanaaf det moment waas ’t hek van de dam.

bacchusklup haor

Kunst & cultuur

Harmonie De Drie Horens

Harmonie De Drie Horens’ is een Horner muziekvereniging die op 16 januari 1919 werd opgericht en die enkele jaren geleden, in 2019 haar 100-jarige jubileum groots vierde.

De vereniging telt ruim tachtig leden en ze heeft ook een bloeiende jeugdharmonie. Er wordt sinds jaar en dag op de zondagochtend in ‘De Postkoets’ gerepeteerd en ook de concerten en uitvoeringen worden hier gehouden. Noodgedwongen moest de harmonie in de afgelopen periode buitendorps gaan omdat ‘De Postkoets’ tijdelijk gesloten was. Wij zijn als harmonie heel blij dat we nu sinds het begin van 2022 weer terug zijn in ‘de Postkoets’, die we tóch als ons eigen vaste honk beschouwen.

Zoals ook andere muziekverenigingen is Harmonie ‘De Drie Horens’ doorgaand op zoek naar nieuwe leden. Dat kunnen jeugdigen zijn die muziek willen gaan leren, maar ook ouderen die vaak reeds elders muziek maakten en ooit stopten. In geval ze opnieuw willen starten met muziek maken dan zijn ze bij onze harmonie van harte welkom. Wij zijn een laagdrempelige vereniging en geïnteresseerden; volwassenen, jeugdigen of kinderen met hun ouders zijn op vrijdagavond of op zondagochtend vrijblijvend van harte welkom
op een van onze repetities. Op vrijdagavond repeteert onze jeugd-harmonie en op zondagochtend repeteert het groot orkest in ‘De Postkoets’.

logo harmonie de drie horens

Vereniging categorie

Naam vereniging 8

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis dui ligula, volutpat sed nisl at, malesuada elementum mi. Curabitur leo velit, blandit in urna vitae, molestie mattis magna. Vestibulum eget semper quam. Mauris porta ante ex, eu consequat nunc interdum dapibus. Phasellus egestas ante mi, non malesuada nisi iaculis sit amet. Maecenas nec nulla sit amet erat tincidunt eleifend. Ut condimentum sollicitudin tincidunt. Curabitur finibus sapien sagittis pharetra hendrerit.

Gebruikers

Sport & recreatie

Naam vereniging 9

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis dui ligula, volutpat sed nisl at, malesuada elementum mi. Curabitur leo velit, blandit in urna vitae, molestie mattis magna. Vestibulum eget semper quam. Mauris porta ante ex, eu consequat nunc interdum dapibus. Phasellus egestas ante mi, non malesuada nisi iaculis sit amet. Maecenas nec nulla sit amet erat tincidunt eleifend. Ut condimentum sollicitudin tincidunt. Curabitur finibus sapien sagittis pharetra hendrerit.

Gebruikers

Vereniging categorie

Naam vereniging 10

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis dui ligula, volutpat sed nisl at, malesuada elementum mi. Curabitur leo velit, blandit in urna vitae, molestie mattis magna. Vestibulum eget semper quam. Mauris porta ante ex, eu consequat nunc interdum dapibus. Phasellus egestas ante mi, non malesuada nisi iaculis sit amet. Maecenas nec nulla sit amet erat tincidunt eleifend. Ut condimentum sollicitudin tincidunt. Curabitur finibus sapien sagittis pharetra hendrerit.

Gebruikers

Sport & recreatie

Naam vereniging 11

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis dui ligula, volutpat sed nisl at, malesuada elementum mi. Curabitur leo velit, blandit in urna vitae, molestie mattis magna. Vestibulum eget semper quam. Mauris porta ante ex, eu consequat nunc interdum dapibus. Phasellus egestas ante mi, non malesuada nisi iaculis sit amet. Maecenas nec nulla sit amet erat tincidunt eleifend. Ut condimentum sollicitudin tincidunt. Curabitur finibus sapien sagittis pharetra hendrerit.

Gebruikers

Carnavalsvereniging

Boerebroeloft

Opgericht in 1981 door De Molenput. Jan lemmen heeft het eerste initiatief genomen. De Molenput heeft de broelof circa 10 jaar (voorzitter Twan Houtappels) alleen georganiseerd en vervolgens samen met de Maria Put. Later is de Molenput gestopt en is de Maria put verder gegaan met de harmonie de Beatrix,(voorzitter Caspar Oijen ) Vanaf 2003 is de organisatie veranderd in een stichting: Stichting Boerebroelof Häör, dit is nog door de toenmalige Voorzitter Casper Oijen officeel beschreven bij een notaris. Inmiddels is de Stichting volledig in handen van een los bestuur.Het eerste bruidspaar was Tonnie Schreurs en Piet Claessen.

De eerste broeloften zijn georganiseerd in Hormerhof steeds op de tweede zaterdag voor de vastenoavendj, Na sluiting van Hornerhof is het feest verplaatst naar de Postkoets en werd ook gauw genoeg verschoven naar de zondag voorafgaande aan de vastenaovendj.

Het feest speelt zich af rondom een ceremonie waarin een Häörse boer en boerin in de onecht worden verbonden. Na de ceremonie volgt een receptie. De Häörse luuj komen dan als boeren verkleed naar de receptie en brengen originele cadeau’s mee. Groente, eieren, ingewekt vlees, zelfs levend vee word als bruidsschat meegebracht. En dit ritueel gebeurt na 33 jaar nog steeds, maar wel vernieuwd en bij de tijd. Tegenwoordig worden de bruidsparen ook in de jongere leeftijden gezocht, zodat we de jeugd met de vastelaovendj ook nog in het dorp houden.

Gebruikers
boerebroeloft-haor

Carnavalsvereniging

JCV De Lemkes

Gebruikers

Carnavalsvereniging

Sjaopsköp Häör

sjaopskop haor

Zien we je snel?

Neem contact met ons op voor meer informatie of om jouw wensen te bespreken!